Vakantie & vergaderen

Aan de rand van de Yntemapolder en tegenover de passantenhaven van Gaastmeer ligt de boerderij Attema-Sate, een rijksmonument uit 1770. Via een brug is de boerderij verbonden met het dorp.

Impressie

Welkom! U kunt op Attema-Sate verblijven door een appartement of studio te huren. Ook is de uitzichtkamer te huren eventueel gecombineerd met een overnachting - ideaal voor kleine teams die zich even willen onttrekken aan de dagelijkse werksfeer -. We wonen in het monumentale voorhuis. Zo hebben we persoonlijk contact met iedere gast die onze speciale 'plaats' bezoekt. Hartelijke groet, Margriet & Gerard Burgers

   

Ligging

© 2019 Attema Sate, ontwerp & code door BW H ontwerpers

de tuin

Wilfried Reuvers over de aanleg van de tuin: ‘Het was een hele uitdaging; een erfrenovatie bij een rijksmonument uit de 18e eeuw, liggend tussen water en polder. Door een noodzakelijke dijkaanpassing moest enorm ingegrepen worden in de tuin. De tuin is in geweldig overleg met de bewoners weer sober, open en praktisch gemaakt. Eigenlijk zoals het hoort bij een Friese Sate. In de buurt van het hoofdgebouw zijn wat statige en fleurige elementen toegepast. Aan de randen van de bestrating (terrassen) zijn weelderige, onderhoudsvriendelijke borders met wat hagen en lommerrijke bomen geplant. Er is beschutting daar waar het moet en fraaie uitzichten daar waar het kan’.