Over ons

Zoek je een unieke locatie om te overnachten of te vergaderen? Voor een korte zeilvakantie, een lang weekend weg, een rustige midweek of zakelijke bijeenkomst? Wil je gaan fietsen, zeilen of sloepvaren? Reserveer een appartement of meld je aan als wandelaar en kom bij ons genieten van ruimte en rust.

“Vraag jezelf niet af wat de wereld nodig heeft.
Vraag jezelf wat jou tot leven brengt.
En ga dat doen. Want wat de wereld nodig heeft,
Is mensen die tot leven zijn gekomen”. (Howard Thurman)

In 2015 hebben we boerderij Attema-Sate gekocht. Na ruim twee jaar verbouwen is het nu voor ons een basis om tot rust, inzicht en leven te komen.

De boerderij staat er al sinds 1770. De constructie van de schuur is een stoer bintwerk. De volumes die in de schuur nieuw zijn gemaakt raken het oorspronkelijke bintwerk nergens. De nieuwe en oude wereld zijn los van elkaar gehouden. Onder de balken waar vroeger de koeien stonden kan je nu een tijdje als gast verblijven. De sfeer is stoer en puur.

Met één grote ingreep in het schuurdak is daglicht en uitzicht gerealiseerd. De ingreep maakte wel een fantastische uitzichtkamer mogelijk. Landschap (de tuin), gebouw en interieur zijn aangepast en zo kunnen alle gebruikers genieten van de unieke locatie.
Het ontwerp en begeleiding zijn gerealiseerd door J.O.N.G. architecten. Met behulp van het concept van Studio Slow is de inrichting voltooid. Het geheel is duurzaam van energie voorzien.

Attema-Sate is genoemd naar één familie waarvan verschillende generaties in de boerderij hebben gewoond en gewerkt. Een Sate is de benaming voor een stuk bewoond land met daarop het geheel van onroerende goederen van een boerderij, de eigenlijke gebouwen, inclusief de woning.

Margriet & Gerard Burgers, trotse eigenaren en bewoners van het voorhuis.

foto’s website: http://www.frincusandco.com, Sytske Hoogterp, bedrijfsfotografie Lydia, Anna de Leeuw, Thijs Wolzak en Peter de Jong

                     

 

 

Via de onderstaande QR-code kunt u lezen hoe onze gasten hun verblijf hebben ervaren en kunt u ook een review voor ons achterlaten. Dat stellen we zeer op prijs.

© 2024 Attema Sate, ontwerp & code door BW H ontwerpers