Vakantie & vergaderen

Aan de rand van de Yntemapolder en tegenover de passantenhaven van Gaastmeer ligt de boerderij Attema-Sate, een rijksmonument uit 1770. Via een brug is de boerderij verbonden met het dorp.

Impressie

Welkom! U kunt op Attema-Sate verblijven door een appartement of studio te huren. Ook is de uitzichtkamer te huren eventueel gecombineerd met een overnachting - ideaal voor kleine teams die zich even willen onttrekken aan de dagelijkse werksfeer -. We wonen in het monumentale voorhuis. Zo hebben we persoonlijk contact met iedere gast die onze speciale 'plaats' bezoekt. Hartelijke groet, Margriet & Gerard Burgers

   

Ligging

© 2019 Attema Sate, ontwerp & code door BW H ontwerpers

omgeving en media

Over de brug, een paar voetstappen verwijderd van Attema-Sate ligt Cafe restaurant d’Ald Herberch “Yn’e Iel-aek”. Het terras ligt aan het water. Tevens is het een VVV agentschap.

In het dorp Gaastmeer aan de Munkedyk is Dagwinkel van Netten Gaastmeer te vinden. Hier kunt u terecht voor al uw boodschappen. U kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen via de link zodat u geen voorraad mee hoeft te nemen. Met een bagagetrolley van Attema-Sate zijn de boodschappen makkelijk te voet af te halen!

Via E Bike Fryslan kunt u fietsen huren. De fietsen worden bij Attema-Sate afgeleverd en weer opgehaald aan het einde van de periode.

Fietspont Gaastmeer ligt aan het eind van het fietspad dat langs Attema Sate loopt.

Voor het huren van een polyvalk kunt u contact opnemen met Jachthaven Pieter Bouwe

 

PERSBERICHT dec. 2018

Eén kaarsje uitblazen in monumentale Attema-Sate

Alweer een jaar geleden ontvingen Gerard en Margriet Burgers de eerste gasten in hun prachtig verbouwde boerderij in het centrum van Gaastmeer (Zuidwest Friesland). De monumentale boerderij dateert uit 1770 en was eerder in gebruik als B&B, maar de huidige eigenaren hebben het gebouw in 2017 helemaal opnieuw ingedeeld met hulp van J.O.N.G. architecten en Studio Slow. Er zijn een ruime woning, vier luxe appartementen voor gasten én een vergaderkamer met grandioos uitzicht gerealiseerd.

‘Hoewel we ons nog weinig bekend hebben gemaakt, zijn er al veel gasten die Attema-Sate afgelopen jaar hebben bezocht. De website is in de lucht gegaan, ik heb ons aangemeld op enkele websites waaronder Friesland.nl en we hebben een open dag gehouden’ vertelt eigenaresse Margriet.

Na een jaar verbouwen kunnen zij en haar man heel tevreden zijn met de recensies die de gasten achterlaten. ‘Vooral dat mensen aangeven dat alles hier aanwezig is, maar niets wordt opgedrongen, vind ik heel fijn’ zegt Margriet. ‘Veel gasten komen hier voor hun rust en doen niets’. Hoeveel tijd sommige gasten ook in hun appartement doorbrengen, Gerard is blij verrast met het feit dat de gasten hun accommodatie altijd weer keurig achterlaten. Hij merkt op dat er zich tevens veel watersporters onder hun gasten bevinden, ‘daar is Gaastmeer ook de ultieme bestemming voor’.

Nu – een jaar na opening – kijkt de familie Burgers met veel genoegen terug op het afgelopen seizoen; ‘Het weer, de culturele hoofdstad, de algemene toename van toerisme; alles werkte mee dit jaar. Wat ons betreft gaan we in 2019 op deze voet verder, wij zullen er in ieder geval alles aan doen om onze gasten een welkom thuis te bieden’ besluiten Gerard en Margriet.

Nieuwsgierig? Kijk op ​https://attema-sate.nl/​ voor een sfeerimpressie.

Informatie voor pers:

Aanvullend beeldmateriaal op te vragen via ​info@attema-sate.nl​ of 0515 – 469359